Cook it and Shake it!

Kookworkshop en Cocktailworkshop in één. Een battle waarbij deelnemers worden gedwongen om samen te werken, te onderhandelen en de sterren van de hemel koken en de mooiste cocktails te ontwerpen.

Koken:

De gasten worden na aankomst in drie of vier teams verdeeld en krijgen kookschorten in een eigen kleur. Elk team krijgt de opdracht om twee gerechtjes te maken met de ingrediënten uit een grote “mysterie-box” die gevuld is met zeer uiteenlopende unieke ingrediënten.

Naast de “Mysterie-boxes” zorgt Kunst&Kook voor een ruime voorraad “neutrale ingrediënten” dat zijn ingrediënten die door elke groep mogen worden gebruikt. Denk aan: gedroogde kruiden, sauzen, smaakmakers, etc.

Cocktails shaken:

Elk team zet een cocktail op tafel, geïnspireerd door de ingrediënten die je verwerkt in jullie gerechten. Mila onze Cocktail godin gaat jullie helpen, ze deelt bartending feitjes, inspireert en onthult geheime recepten uit de wereld van bartenders. Leer shaken, mixen en smaken combineren die niemand ooit eerder samen in een glas heeft gestopt!

Een heerlijk uitdagend bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest waar de deelnemers worden uitgedaagd op een vernieuwende manier samen te werken en te zorgen voor een prachtig en tongstrelend resultaat. De gemaakte gerechten en eigen bedachte cocktails (of mocktails, alcoholvrije cocktails) moeten overtuigend gepresenteerd worden door de trotse koks. De resultaten zijn elke keer weer enorm verassend!

Een professionele jury beoordeeld de teams op basis van hun samenwerking, creativiteit, presentatie en natuurlijk smaak en presenteert dit aan het einde op amusante wijze.